Savet za početnike u knjigovodstvu

Želite da se bavite knjigovodstvom, a nemate iskustva niti formalnog obrazovanja u oblasti knjigovodstva? Ne znate odakle da počnete?

U moru informacija i kurseva na Internetu, filterirati prave ponekad je veliki izazov.

Mi ne možemo reći da razni kursevi nisu odličan način da počnete svoj put u oblasti knjigovodstva, možda baš neki od njih jeste, ali možemo sa sigurnošću da vam preporučimo odličnu literaturu za početnike. Verujemo da ćete nakon što savladate ovu literaturu znatno lakše pronaći prvi posao u oblasti računovodstva.

Za početak vam preporučujemo da savladate literaturu koja se uči na Ekonomskom fakultetu u Beogradu na predmetu Finansijsko računovodstvo:

  • Udžbenik: Finansijsko računovodstvo, autor: dr Kata Škarić Jovanović, izdavač Ekonomski fakultet Beograd;
  • Zbirka zadataka iz Finansijskog računovodstva, autori: mr Danica Jović, mr Snežana Miletić, mr Siniša Radić i Dragana Mirović, izdavač Ekonomski fakultet Beograd;

Za to vam je potrebno oko 140 sati učenja.

Pomenutu literaturu možete naručiti na sajtu Centra za izdavačku delatnost Ekonomskog fakulteta u Beogradu – http://cid.ekof.bg.ac.rs/

Kada počnete da radite u računovodstvu, susrešćete se sa računovodstvenim softverima kroz koje se vrše iste operacije koje su pojašnjene u gore pomenutoj literaturi, kao i sa raznim drugim softverima.

Naša agencija ima razvijen sistem za obuku, koji omogućava našim zaposlenima da vrlo brzo savladaju mnoge operacije koje se vrše u našoj knjigovodstvenoj agenciji, ali je preduslov znanje dvojnog knjigovodstva, koje možete na sjajan način dobiti iz gore pomenute literature.

sr_RSSerbian